Backup – cloud storage


Wat is Back-up?

Een back-up of reservekopie is een kopie van gegevens die zich op een gegevensdrager of binnen een applicatie bevinden om deze te kunnen herstellen moesten ze beschadigd raken. Meestal wordt de term back-up gebruikt voor gegevens op bijvoorbeeld de harde schijf van een computer.

 

Wat is Cloud?

Raakt u ook verward van termen als ‘Skydrive’, ‘Dropbox’, ‘iCloud’ enzoverder? Dit zijn allemaal benamingen van soorten ‘cloud-services’. U kan ‘de cloud’ letterlijk voorstellen als een onzichtbare wolk, waarnaar u gegevens verstuurd. Gegevens in de zin van muziek, contactgegevens, documenten, foto’s en dergelijke meer. Er wordt zelfs niet van u verwacht dat u deze gegevens handmatig verstuurd, tegenwoordig volstaat het om bij u thuis of op kantoor binnen te wandelen. Uw laptop, gsm of tablet zal het wifi-netwerk hier herkennen en recente gegevens doorsturen naar uw persoonlijke cloud-service. In tegenstelling tot wat vele mensen denken, is de cloud een veilige plaats om uw gegevens op  te slaan, en wanneer nodig te raadplegen.

google-cloud-storage

Waarom Online back-up?

De tijd dat iedereen kopieën neemt op fysieke toestellen zoals harde schijven, usb sticks, tapedrives en dergelijke is voorbij. Tegenwoordig stockeren we onze data veilig in “de cloud”. Hierbij is alles beveiligd en versleuteld. Het terugzetten van data of revisies van een bestand is, wanneer de nood zich voordoet, het terugplaatsen van eerder bewaarde gegevens op je systeem. Hierbij heeft u de mogelijkheid een bepaalde periode te selecteren vanaf welk moment u graag een revisie had terug geplaatst.

 

Wat doen wij?

Wij gaan analyseren welke toepassingen u wenst te gebruiken.
Contacteer ons voor meer info.

 

Onze “cloud” partner?

Vanwege de positieve ervaringen met deze partner en de beschikbaarheid op Windows, Apple, iOS, Android, WindowsPhone, … bevelen wij Livedrive aan!

LiveDrive